KK Velebit-KK Zaprešić 2:6

U 15.kolu 1. HKL čekalo nas je vrlo neugodno gostovanje na Plitvicama kod probuđene ekipe Velebita iz Otočca. Njihov položaj na tablici površne poznavatelje kuglanja može zavarati jer se radi o ekipi koja u svojim redovima ima odlične igrače. Izostanak Marka Zrile veći dio prvenstva se itekako osjetio pa su domačini tek njegovim povratkom počeli igrati u skladu sa svojim mogućnostima a to su rezultati oko 3500 čunjeva. S druge strane mi napokon nemamo problema sa ozljedama i većina ekipe se nalazi u vrlo dobroj formi. 

Domačini su u susret krenuli sa dvojicom ponajboljih igrača Markom Vidakom (605) i Markom Zrilom (564). Mi smo odgovorili na isti način sa Lukom Bolančom (652) i Brankom Manevom (651). Oba naša igrača odlično su ušla u meč. Bolanča je odličnim čišćenje došao do prvog seta, dok je Manev već u pune stvorio osjetnu razliku koju je tek pri kraju seta Zrile uspio smanjiti. U drugom setu Vidak je sa 111 u pune stvorio dovoljnu razliku da izjednači rezultat na 301:301. Manev je nastavio sa odličnom igrom i sa 174 sručena čunja koristi kiks Zrile (125) i već na polovini meča praktično osvaja poen. Na kraju se zaustavio na 651 srušenom čunju što je izjednačenje rekorda kuglane koji je bio u vlasništvu Marka Vidaka. S druge strane Luka je odličnom igrim u trećem setu (176:160) praktično prelomio meč i sjajnom završnicom osvojio poen i postavio novi pojedinačni rekord kuglane koji sada iznosi 652 čunja. Bravo za obojicu igrača koji su svojom igrom razveselili projnu publiku na koglani Jezero.

U drugom bloku dva vrlo izjednačena meča. S jedne strane Butorac protiv Mancea a s druge strane Bogdanović protiv Juričevića. Mance je odigrao odličnih 20 hitaca i stvorio je osjetnu razliku koju je nesmotrenom igrom u nastavku seta skoro prokockao. Butorac je sjajnim drugim seto (177) kojeg je odigrao bez i jedne greške izjednačio na 1:1 i stvorio ogromnu prednost u čunjevima. Matija je uspio povesti sa 2:1 u setovima ali je lošim čišćenjem u posljednjem setu ispustio poen. S druge strane susret dvojice prekaljenih igrača obilježile su velike amplitude u njihovoj igri. Na kraju je Bogdanović dobio poen u posljednjem setu (157:147). Taj poen je s obzirom na ogromnu prednost u čunjevima začio i rješenje ukupnog pobjednika ovog meča.

Posljednji se blok igrao za prestiž ali se pretvorio i u lov na povratak ekipnog rekorda kuglane u naše vlasništvo. Taj su zadatak odlično odradili Nikola Uzelac (609) i Mario Fridl (580). Pritom je Uzelac i nadigrao Zubčića (547) dok je Fridl izgubio od vrlo raspoloženog Mesića (604). Sa ukupno srušenih 3647 čunjeva što je novi ekipni rekord kuglane. Bravo ekipo!

U slijedećem kolu za sedam dana domačini smo ekipi Bjelovara. Utakmica počinje u 13 sati.

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2