KK Mertojak - KK Zaprešić 2:6

Najbolji način da otvoriš sezonu je uvjerljiva pobjeda pogotovo kada je ona nad lanjskim prvacima Hrvatske i to još na njihovom terenu. Posebno smo ponosni na sebe što smo do nje došli na vrlo uvjerljiv način sa 127 čunjeva prednosti. Znali smo da će utakmica protiv lanjskih prvaka biti izuzetno teška te da će nam za ostvarenje našeg cilja trebati odlična igra cijele ekipe. I upravo smo to i napravili. Od samog početka "stiskali" smo domačine i strpljivo gradili prednost. S druge strane odlični domačini, bodreni svojim brojnim navijačima, nisu uspjevali držati priključak. Naš trojac Branko Manev (655 - igrač utakmice i cijelog kola), Branislav Bogdanović (610) i Matija Mance (637) odlično je otvorio susret. Sva trojica su osvojili 1.set i odmah stvorili 34 čunja predosti. U drugom setu Marinović (620) uspjeva poravnati na 1:1 u setovima, ali Manev protiv danas odličnog Milanovića (613) dobiva i drugi set 175:169. Isto je učinio i Mance protiv mladog Kujundžića (170-145). Uz to smo i razliku u čunjevima podigli na +56. U trećem setu domačini su zaustavili povečanje naše prednosti u čunejvima ali su Branko i Matija osvojili setove i poene. Branko je to napravio za čunj dok je do poena Matija došao nešto lakše. No s druge strane ponajbolji hrvatski kuglač Marinović osvaja 3.set i na korak je do poena protiv vrlo dobrog Bogdanovića jer je imao i 14 čunjeva prednosti. Posljednji set su Manev i Mance iskoristili za podizanje prednosti, dok se Bogdanović  silno trudio ne bi li uspio uloviti Marinovića koji je ipak uspio zadržati prednost i osvojiti poen za domačina. Nakon prvog bloka imali smo velikih 97 čunjeva prednosti što nam je praktično garantiralo najmanje nerješeni rezultat i ostvarenje minimalnog cilja da u derbiju ostanem neporaženi. S druge strane domačini su u trećem bloku imali trojicu reprezentativaca Hrvatske i nadali su se preokretu. No kao i u prvom bloku sva trojica naših igrača Bolanča (634), Fridl (621) i Funda (602) uzimaju setove i dižu razliku na 143 čunja. Pogotovo je uvjerljiv bio Bolanča koji sa 183 čunja dobiva set protiv Šarkezija (639). U drugom setu su Muše (596) i Šarkezi osvojili setove dok je Fridl povečao prednost protiv Kovača (592) na 2:0. Domača publika je prepoznala da će 3. set biti ključan i krasnim navijanje pokušavali su vratiti domačine u utakmicu. No sredinom čišćenja bilo je potpuno jasno da Kovač nema odgovor na Fridlovu igru. Isto su napravili Funda i Bolanča uzevši setove za vodstva od 2:1. Pošto je pitanje pobjednika bilo riješeno posljednji set igrao se samo za prestiž. No svi oni koji su ranije napustili kuglanu ostali su prikračeni za sjajan set Šarkezija koji je uspio sa 195 srušenih čunjeva "ukrasti" poen Bolanči, dok je Funda zadržao 6 čunjeva prednosti protiv Muše za konačnih 6:2 (3759:3632). 

U slijedećem kolu za 7 dana kada nam u goste nam stiže ekipa Bjelovara koja je u 1. kolu zabilježila vrijedno domaću pobjedu na Osijekom. 

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti podjelu bodova u Kustošiji gdje domaća Grmošćica (usprkos odličnoj igri našeg dojučerašnje suigrača Gašperta) ponovo (već treću godinu zaredom) nije uspjela pobijediti splitskog Poštara. Kandit i Velebit upisali su očekivane pobjede protiv novajlija u ligi ekipa Novske i Rijeke.

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2