KK Medveščak 1958 - KK Zaprešić 2:6

Pretposljednje kolo 1. HKL i gostovanje u Kranjčevićevoj kod posljednjeplasirane ekipe Medveščaka 1958 po svemu je trebalo biti samo potvrda uloge favorita. Međutim trebalo je uzeti u obzir i činjenicu da je domačinima važan svaki poen u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. S druge strane nama je ovaj susret priprema za završnicu Lige prvaka. U takvom ozračju utakmicu je otvorio naš dvojac Matija Mance i Luka Bolanča kojem, kao i mami Mariji, i ovom prilikom čestitamo na prinovi u obitelji. Za domačine utakmicu su započeli Adrian Belar i Branko Šebalj. I dok smo očekivali da Matija, osvajanjem poena protiv mladog Belara, potvrdi dobru formu u drugom meču očekivali smo neizvjesniji rezultat. Međutim Matiji je bilo potrebno pola meča da se "probudi" i počne igrati na svom nivou. Iako je Belar poveo sa 2:0 u setovima Matija je na kraju uvjerljivo osvojio poen (582:542). S druge strane Luka je odigrao sjajan meč i sa 636 srušenih čunjeva uvjerljivo osvojio poen i epitet igrača utakmice i cijelog kola. Šebalj ovoga puta nije mogao niti zaprijetiti raspoloženom Bolanči.

U drugom bloku snage su odmjerili Bojan Vlakevski protiv Bogdanovića i Dinko Đepina-Bajić protiv Branka Maneva. Nakon dosta oscilacija u igri poene su, lakše od očekivanja, osvojili Vlakevski za domačine i Manev za nas. 

Posljednji je blok bila samo formalnost jer je razlika u čunjevima bila prevelika. Ipak su domačini tražili načina kako osvojiti barem još koji poen koji bi im dosta značio u borbi za očuvanje ligaškog statusa. To je pošlo za rukom Milivojeviću koji je bio bolji od Uzelaca, dok je Fridl bio prejak za odličnog Mađara.

Uz pobjedu od  2:6 veseli nas i odličan ukupni rezultat od 3574 srušenih čunjeva.

Od ostalih susreta pretposljednjeg kola izdvajamo gostujuću pobjedu vodećeg Mertojaka u Osijeku protiv Kandita, što im je gotovo sigurno donijelo naslov prvaka, dok je domačinima totalno zakompliciralo borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.

U posljednjem kolu domačini smo ekipi splitskog Poštara. Utakmica počinje u 15 sati.

Privitci:

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2