The victory at the start of the new season

Na startu nove prvoligaške sezone ugostili smo KK Osijek, četveroplasiranu ekipu iz prošlog prvenstva. Osječani su vrlo kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko reprezentativaca i mogu biti vrlo opasan i neugodan protivnik ukoliko im se dozvoli da se razigraju. S druge strane mi smo tijekom pripremnog perioda imali dosta problema sa ozljedama pa nam je današnja utakmica bila odličan test da se vidi koliko su te povrede ostavile traga na igri pojedinim igračima. 

Prvenstvenu sezonu imali su čast otvoriti Branko Manev i Matija Mance te Ivan Pušić i Hrvoje Harkanovac. Branko Manev je današnjim nastupom, iako se to po postignutom rezultatu (616) možda i ne bi dalo zaključiti, pokazao da je neugodna ozljeda iza njega. Borbeni Pušić nije najbolje ušao u meč (284) što je Branko znalački iskoristi i bez većih problema nam donio poen. S druge strane Matija Mance je praktično bez greške odigrao pune (430) što je bilo dovoljno za poen. Hrvoje je imao šansu da osvoji set jedino u prvom setu kada nije ostvario prelaz. Sve ostalo bilo je uvjerljivo na strani Matije.

U drugom bloku nastupila su četiri reprezentativca. Bogdanović je imao za protivnika Mušanića dok je Fridl igrao protiv Radoša. U dvoboju dvojice iskusnih igrača koji su zajedno u paru osvajali svjetske medalje danas je puno bolji bio Bogdanović (668). Mušanić (615) je proigrao tek u drugom dijelu meča kada je Bogdanović već napravio osjetnu prednost. S druge strane Radoš (580) nije iskoristio nešto slabiji nastup Fridla (608) koji je odlučujuću prednost ostvario u posljednjem setu sa 117 u pune. Ovakvim razvojem susret je praktično bio riješen već nakon drugog bloka jer smo vodili sa 4:0 uz 178 čunjeva prednosti.

U posljednjem bloku nastupili su novopridošli Luka Bolanča i Nikola Uzelac te Zvonimir Horžitzky i Mario Liović. Oba meča bila su vrlo zanimljiva i neizvjesna do samog kraja. Lukin debi u žutom dresu nije počeo najbolje (86 u pune). No kako je susret odmicao i Luka je bio sve sigurniji. Zahvaljujući odličnoj igri u drugih 60 hitaca (331) i velikoj borbenosti  uspio je preokrenuti zaostatak od 0:2 u setovima i 15 čunjeva. Nije to bio nimalo jednostavno jer je Zvonimir (607) danas igrao vrlo dobro. S druge strane Liović (635) je iskoristio sve pogreške Uzelca (630) i u tijesnoj završnici uspio osvojiti počasni poen za goste. 

Sa konačnim rezultatom 7:1 uz 3795 srušenih čunjeva na otvorenju sezone možemo bili vrlo zadovoljni tim više jer prostora za napredak ima na pretek. 

Od ostalih rezultata vrijedne domače pobjede ostvarili su Željezničak i Kandit, a iznenađenje kola priredio je splitski Poštar gostujućom pobjedom nad favoriziranom Grmoščicom koja nam dolazi u goste slijedeće subote.

Standings
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2

Quick links