KK Zaprešić-KK Osijek 6:2

Nakon blijedog splitskog izdanja u prošlotjednom derbi susretu, ovaj smo derbi odigrali puno bolje. Ugostili smo ekipu Osijeka, do ovog kola vodeću ekipu prvenstva. Obziorm na trenutno stanje na tablici i raspored u nastavku prvenstva gostima bi i osvojeni bod bio ravan pobjedi. S druge strane mi smo imali imperativ pobjede kako bi se vratili na vrh tablice.

Derbi su otvorili četvorica reprezentativaca, tri seniorska i jedan juniorski. Kako se i očekuje od reprezentativaca, publika je mogla uživati u majstorijama prije svega Branka Maneva (705 srušenih čunjeva za epitet igrača utakmice i cijelog kola) i Maria Liovića (koji je sa 695 srušenih čunjeva postavio osobni rekord). Njihovi protivnici ovoga puta nisu imali nikakvih šansi. Iako je rezultat nakon prvog bloka bio 1:1 ostvarili smo značajnu prednost od 66 čunjeva.

U drugom bloku Branislav Bogdanović (703) je sjajnom igrom osvojio poen protiv izuzetno borbenog Zvonimira Horžitzkog (603) i podigao prednost na nedostižnu razliku. S druge strane Mario Mušanić (626) je pokazao sve svoje iskustvo i osvojio poen protiv, danas, neprepoznatiljvog Mancea (594). U posljednjem bloku nama je za pobjedu trebao jedan poen dok su gosti trebali oba poena za nerješeni rezultat.

U takvom ozračju Danijel Funda (612) i Damir Fučkar (667) snašli su se puno bolje od Daria Radoša (564) i Ivana Pušića (636). Oba naša igrača odigrali su odlična prva dva seta (Funda 321+367 Fučkar) i praktično već tada riješili pitanje ukupnog pobjednika iako su borbeni Radoš i posebno Pušić do kraja uspjeli ublažiti poraz.

Ovo pobjedom vratili smo se na vrh prvenstvene ljestvice ispred Osijeka i zagrebačkog dvojca Grmoščica-Medveščak 1958. Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti pobjedu Željezničara nad odličnim Velebitom gdje je doslovno odlučivala posljednja kugla. Očekivane gostujuće pobjede ostvarili su Grmoščica i Mertojak, dok su sigurnom igrom Medveščak 1958 i Poštar osvojili bodove na domačim kuglanama.

U slijedećem kolu ponovo smo domačini jednoj osječkoj ekipi. Ovoga puta u goste nam dolazi Kandit.

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2