KK Zaprešić-KŠK Grmoščica 6:2

Ovo, sedmo, prvenstveno kolo ponudilo je međusobne oglede četiri prvoplasirane ekipe. U "gradskom" derbiju nama je u goste stigla ekipa Grmoščice koji su nakon "kiksa" u prvom kolu zaredali sa pet pobjeda u nizu, a među njima su i domače pobjede nad Mertojakom i Osijekom. Eventualnom pobjedom ozbiljno bi se priključili borbi za ovogodišnji naslov. S druge strane mi smo bili oslabljeni za nastup Matije Mancea koji je današnjom promocijom na FER-u odradio i posljednju studensku obavezu. Matija, čestitamo još jednom.

Utakmicu su otvorili Danijel Funda (613) protiv dojučerašnjeg suigrača Vladimira Galjanića (591) i Branko Manev (705) protiv Branka Šebalja (622). Funda i Galjanić su odigrali tipični duel igrač na igrača gdje je prioritet bio poen a ne ukupni zbroj čunjeva. U takovom meču se Funda puno bolje snašao. Funda je u prvom setu srušio 165  čunjeva, napravio velikih 25 čunjeva razlike, koje je kasnije sigurnom igrom pretvorio u poen.

S druge strane Branko Manev je odigrao sjajan meč i sa 705 srušenih čunjeva popravio je svoj osobni rekord za dva čunja. Borbeni Šebalj je u prvom i trećem setu prijetio da uzme set ali se danas, protiv ovako raspoloženog Maneva, jednostavno nije moglo. Nakon ove današnje predstave i odlične utakmice u Novskoj  protekli tjedan nadamo se da je neugodna ozljeda stvar prošlosti. Nakon prvog bloka vodili smo 2:0 i uz 105 čunjeva prednosti na našoj stani.

U drugom bloku snage su odmjerili Mario Fridl (618) protiv Denisa Špiljara (622) i Branislav Bogdanović (701) protiv kombinacije Darko Mađar (133) i Zdravko Tonković (441). Prema prikazanoj igri drugi blok je bio "kopija" prvog. S jedne strane tipični meč za poen odigrali su Fridl i Špiljar u kojem je presudilo iskustvo Špiljara dok je s druge strane, drugu domaću utakmicu zaredom, Bogdanović srušio preko 700 čunjeva za vodstvo od 3:1 i velikih 234 čunja prednosti. Na taj način je pitanje ukupnog pobjednika i prije posljednjeg bloka bilo riješeno.

U posljednjem bloku Damir Fučkar (646) nje imao većih problema sa danas neraspoloženim Milanom Uzelcem (594), dok su s druge strane Nikola Uzelac (302) i Zlatko Filipančić (286) nakon polovine meča ustupili mjesta juniorima Leu Hercegu (266) i Tiboru Nemetu (269) pa je poen iz tog dvoboja pripao gostima za konačnih 6:2.

Ovom pobjedom zadržali smo prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa bodom prednosti ispred Osijeka koji u drugom derbi susretu u Splitu savladao Mertojak sa 6:2. U ostalim susretima ovog kola izdvajamo domaće važne pobjede Željezničara protiv Poštara i Kandita protiv Novske, te rutinsku domaću pobjedu Medveščaka 1958 protiv Bjelovara i gostujuću Velebita kod Zadra.

U slijedećem kolu čeka nas teško gostovanje kod Mertojaka u Splitu koji će pokušati nadoknaditi izgubljeno u ovom kolu.

Mlađi juniori nastupali su na prvenstvu Hrvatske u u disciplini sprint koje se održavalo u Osijeku. Nažalost odlične nastupe iz kvalifikacija u kojima je Leo sa 194 bio prvi, a Karlo Zekić sa 174 čunja dvanaesti, nisu kapitalizirali u osmini finala. I dok se mladom Zekiću nema što prigovoriti jer je odigrao vrlo dobro protiv Stanislava Štrukelja, Leo Herceg je iz daljnjeg takmičenja izbacio sam sebe. Nakon što je poveo sa 1:0 u drugo setu sa dva prijestupa ostaje bez 13 čunjeva što ga je odvelo u lutriju SV. Ponuđenu priliku mladi zabočanin Toni Ljubić nije propustio i sa rezultatom 20:15 prolazi u četvrtfinale.

Konačni pobjednik sprinta je Luka Požega slunjanin iz karlovačkog Željezničara. Iskrene čestitke njemu i njegovom treneru Miri Smoljanoviću. Drugo mjesto je pripalo Niki Bogdanoviću (na ponos tati Branislavu), dok su treće mjesto osvojili Stanislav Štrukelj i Matej Cvitanušić.

 

 

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2