KK Zaprešić - KK Zadar 8:0

Prema očekivanju, u posljednjem kolu 1. HKL, ostvarili smo  uvjerljivu pobjedu protiv KK Zadar i tako i službeno potvrdili četvrtu u nizu titulu prvaka Hrvatske.  Iako im je poraz značio gotovo sigurno ispadanje u niži rang natjecanja, gosti su na utakmicu stigli bez dvojice kontroverznih internacionalaca. S druge strane mi smo željeli dobrom igrom upotpuniti proslavu četvrtog naslova prvaka.

Utakmicu su otvorili Branko Manev protiv Ivice Perića s jedne strane i iskusni dvojac Damir Fučkar i Luka Ukalović s druge strane. I dok je Branku bilo dovoljno 616 čunjeva za poen protiv solidnog Perića (576) Damir je ponovo odigrao sjajan domači nastup. Zaustavio se na 697 čunjeva i samo ga je korak dijelio od granice 700. Posebno će biti upamčena 382 srušena čunja u drugom "poluvremenu". Kada je Damir ovako raspoložen teško ga je pobijediti. To je najbolje osjetio Ukalović koji sa odličnih 636 srušenih čunjeva nije bio ni blizu poenu.

U drugom bloku Mario Fridl (643) je odigrao neizvjestan meč protiv odličnog Marija Baljka (628). Fridl je tek u posljednjem setu uspio savladati borbenog Baljka i osvojiti poen. S druge strane takvih problema nie imao Branislav Bogdanović (713) u meču protiv Dominika Vedrića (530). Budući da nije bilo rezultatske neizvjesnosti Brna je pažnju publike privukao sjajnom predstavom srušivši 713 čunjeva kao točku na i jedne odlične sezone.

U posljednjem bloku Danijel Funda u kombinaciji sa Lovrom Benčevićem i Nikola Uzelac uz pomoć Karla Milinkovića osvajaju preostala dva poena protiv Čede Alića i Ivana Rogića.

U maloj prigodnoj svečanosti nakon utakmice uručeni su pehari našoj mladoj ekipi na osvojenom 1. mjestu u Ligi mladih Regije Centar, zatim pehar našoj drugoj ekipi za osvojeno 1. mjesto u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi i priznanja Juri Zadravcu i Leu Hercegu kao najboljim igračima 3. HKL Centar.

Na kraju je naš kapetan Lovro Benčević iz ruku Zorana Jagića primio pehar za četvrti naslov prvaka Hrvatske. To je bio znak da zasluženo slavlje može početi. Zahvaljujemo se igračima Zadra na fer i korektnoj borbi a posebno njihovom kapetanu na iskrenom govoru. Budući da ostali rezultati nisu išli na ruku našim gostima želimo im što skoriji povratak u 1. HKL.

Isto tako zahvaljujemo se ekipi splitskog Poštara što su svratili čestitati nam naslov prvaka, kao i svim kuglačicama i kuglačima koji su nam se, nakon svojih subotnjih utakmica, pridružili na proslavi.

U ostalim susretima posljednjeg kola Velebit je pobjedom nad Bjelovarom sebi osigurao nastup, zajedno sa prvacima 2. liga, u kvalifikacijama za popunu lige. Osijek, Kandit i Željezničar čekaju ishod žalbi nakon kojih bi se trebao znati poredak za 3. i 4. mjesto te drugi sudionik kvalifikacija. 

Na kraju ove ligaške sezone zahvaljujemo se našim vjernim navijačima na podršci koju su nam iskazivali i kada nam nije išlo najbolje. Isto tako poseba zahvala ide našim sponzorima, gradu Zaprešiću te Zajednici sportskih udruga grada i županije na podršci i iskazanom razumijevanju tijekom cijele sezone.

Više slika sa proslave možete vidjeti na našem Flickr profilu.

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2