KK ZAPREŠIĆ - KK POŠTAR 5:3

U četvrtini finala hrvatskog kupa na kuglani "Jezero" na Plitvičkim jezerima spretno i sretno smo izborili poluzavršnicu kupa. Nama tradicionalno neugodna ekipa splitskog Poštara i ovoga je puta bila na pragu pobjede u meču koji je odlučen u posljednjim hicima.

Spličani su krenuli jako dobro. Iako je rezultat bio 1:1 u poenima Poštar je imao  40 čunjeva prednosti prije svega zahvaljujući vrlo raspoloženom Bradariću (594) koji je iskoristio veliki "kiks" Bogdanovića u prvom setu (117). S druge strane Funda je osvojio poen protiv Čapina usprkos manjem broju srušenih čunjeva. U drugom bloku Grubar je bez većih problema uzeo pone u dvoboju sa Fridlom, dok je Totić preokretom u posljednjih 5 kugli iskoristio nonšalantnost Mancea i doveo svoju ekipu na prag polufinala. U tom je trenutku rezultat bio 3:1 uz  prednost od 90 čunjeva za Poštar. Ta se prednost dodatno povečala na 108 čunjeva nakon prvog seta posljednjeg bloka. Jure Biloš uzima set Fučkaru (146:144) a Milan Kolić Nikoli Uzelacu (162:146). Tada umjesto Damira Fučkara u igru ulazi Branko Manev i razlika se polako počela topiti. U jednom trenutku trećeg seta stigli smo na svega 19 čunjeva zaostatka ali su to spličani uspjeli do kraja seta vratiti na velikih 54 čunja razlike. Branko i Nikola uspjeli su u pune smanjiti zaostatak na 45 čunjeva ali su zato odličnom igrom u posljednjem čišćenju (124) potpuno preokrenuti meč u našu korist. Iako igra nije bila na nekoj razini barem smo, već po tradiciji kada su u pitanju naše dvije ekipe, publici pružili neizvestan meč do posljednje kugle. 

U polufinalu kupa koji je na rasporedu slijedeći vikend u Varaždinu na kuglani "Drava" protivnika ćemo saznati jedan sat prije početka utakmice. 

Na kraju jedan dobronamjerni savijet organizatorima kupa RH. Predlažemo da HKS prije utakmica kupa sa svim sudionicima utakmice dogovori model podmirenja troškova održavanja utakmice.

 

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2