KK Bjelovar-KK Zaprešić 2:6

U osmini finala kupa RH sastali smo se sa ekipom Bjelovara. Prema novim pravilima prvoligaši svoje utakmice kupa ne mogu više igrati na domaćoj kuglani bez obzira na ždrijeb pa je odlukom NK HKS-a utakmica igrana na neutralnoj kuglani "Drava" u Varaždinu. Ekipa Bjelovara je do posljednjeg ligaškog kola bila u igri za mjesto koje vodi u NBC kup. Kako im je to mjesto izmaklo u posljednjem kolu svoju priliku za nastup u međunarodnom natjecanju tražili su preko kupa. S druge strane mi smo se pomalo pribojavali ove utakmice s obzirom da neki igrači imaju problema sa povredama, a osim toga je prošlo više od mjesec dana od posljednje službene utakmice.

No bez obzira na to naš trojac Bogdanović, Fučkar i Manev su u prvom bloku odigrali vrlo dobro, pogotovo u trenucima kada je to bilo najpotrebnije u stvorili nam veliku prednost od 3:0 uz 94 čunja prednosti. I dok je Manev imao lakši zadatak u srazu sa Nikolom Košutićem, Bogdanović i Fučkar su daleko teže došli do poena protiv odličnih Šanteka i Kasumovića.

Drugi blok u kojem su nastupili Mance, Uzelac i Fridl imao je zadatak zadržati prednost u čunjevima što su oni bez većih problema i učinili. Dva poena za bjelovarčane osvojili su Milinković protiv Uzelac i Željko Košutić protiv Fridla, dok je Mance sigurnom igrom osvojio poen protiv Vokšana.

Izvlačenje parova 1/4 finala je 4.5.2016. godine kada ćemo saznati našeg slijedećeg protivnika.

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2