Zaprešić:Zadar POBJEDA!!!

U drugom kolu 1. HKL pobjedili smo KK "Zadar" koji je peterostruki prvak Republike Hrvatske i prepun klasnih igrača (u svojim redovima imaju 5 reprezentativaca). Kao što je u sportu običaj imena nisu dovoljna za dobar rezultat. Potrebno je mnogo više od toga, potrebna je borbenost, htjenje i želja, a toga je kod nas bilo na pretek.Možda je prepotentno na kraju reći da su gosti i dobro prošli sa minimalnim porazom, ali naša je ekipa danas igrala tek malo iznad prosjeka, a dobili smo velikog Zadra.No krenimo redom. 


U prvom bloku smo u cijelosti ispunili dogovor, tražili smo samo jedan poen i to je ostvario Danijel Funda (598) protiv slovenskog reprezentaivca Primoža Pintarića (583). Iako je na kraju bilo gusto kada se sve rezimira Primož je i dobro prošao. 
Danijel od kada je u braku ne gubi, za razliku od Primoža od kada  je postao treći puta otac igra loše.
Drugi par prvog bloka sačinjavali su Andrej Kovač (610) i hrvatski reprezentativac Luka Ukalović (619). S obzirom na reputaciju Andrej je, usprkos porazu, napravio sjajan posao za ekipu. Nakon prvog bloka i priželjkivanog rezultata 1:1 (+6 čunjeva za nas) sve je trebalo biti lako. 
čŒestike Amiju na borbenosti i prvom osvojenom setu za KK "Zaprešić".
U drugom bloku Lovro Benčević (613), je uz Fučkara i Š piljara, svakako bio junak susreta. Mučio je Bogdanovića (634 - i donedavnog rekordera kuglane Zaprešić i reprezentativca Hrvatske) do samog kraja. Naravno da je malo tko očekivao pobjedu, ali je Lovro odradio za ekipu vrhunski posao i na tome mu kapa do poda.
Tračak nade Zadru se ukazao lošim drugim i trećim setom Miroslava Kovača (565) protiv makedonskog reprezentativca Kostadina Maneva (619). Miro nije uspio ponoviti igru sa treninga, ali budite uvjereni da čovjek vrijedi mnogo, mnogo više od današnjeg rezultata. Miro samo naprijed.
Prije zadnjeg bloka igrača Zadar je imao prednost od 3:1 i 69 čunjeva, ali su vjerojatno i oni znali da im to protiv fantastičnog dvojca Damir Fučkar (653) i Denis Š piljar (636) neće biti dovoljno. 
Ruku na srce Milanović (603) i kombinacija Baljak-Marinović (582) u Zaprešiću ne mogu obraniti 69 čunjeva prednosti.Naš je dvojac već nakon dva seta bio u prednosti.
Na kraju, uz igrače, svakako treba pohvaliti vjerne navijače koji su svojim navijanjem bili taj sedmi igrač koji je donio tih 35 vrlo vrijednih čunjeva na našoj strani.Svakako treba zahvaliti i trolistu Filipančić-Papić-N.Funda koji, iako danas nisu bili u sastavu, zdušno su navijali za svoje suigrače. Isto tako zahvaljujemo svima navijačima i simpatizerima iz cijele Hrvatske koji su cijeli tjedan slali SMS-ove podrške i čestitali nam nakon utamice. Posebni pozdrav ekipi sa "forum-kladionice ZKS-A" koji su vjerovali u nas. Obećajemo vjernoj pubici da ubuduće mogu od nas očekivati i više čunjeva nego danas.  Danas je ipak pobjeda bila ispred "umjetničkog dojma.
Sanja veliko hvala za kolače bili su fantastični.


 


Video: ZaprešićTV


Ostali mediji: Zaprešić-onlineSportnetEzadar, Zadarski list

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2