Teška ali zaslužena pobjeda!

Š½drijeb je htio da se u 4 kolu 1. HKL za muškarce sastanu, suprotno očekivanjima mnogih, dvije vodeće ekipe na prvenstvenoj ljestvici. Očekivano smo uknjižili dva boda koji nas ostavljaju na vrhu tablice, ali suprotno očekivanjima do novih bodova smo došli daleko teže nego smo očekivali.Konačni rezultat 5:3 (+6 čunjeva) dovoljno govori koliko je susret bio dramatičan. U jednom trenutku čak i izgubljen. No tada su Fučkar i M.Kovač pokazali karakter i nošeni sjanim navijanjem lomili i na kraju slomili otpor vrlo dobrih gostiju.
U prvom bloku sjajni Matija Mance (642) u potpunosti je iskoristio blijedi nastup Andreja Kovača (587) i time donio veliku prednost od 55 čunjeva koju je donekle ublažio Danijel Funda (590) sa pobjedom na Borom Juričevićem (585). 
Općenito gledano prvi blok je, izuzev sjajnog Mancea, igrao daleko ispod svojih objektivnih vrijednosti. Očito je epitet derbija sputao igrače da pokažu sve što znaju. Ipak smo i sa tako lošom igrom imali akivan rezultat za nastavak susreta jer konačnih 1:1 i 50 čunjeva viška za goste za naše preostale igrače nije bilo nedostižno.
U drugom bloku za nas su igrali Zlatko Filipančić (617) koji je nes(p)retno izgubio od odličnog Nikole Uzelca (624) dok je Denis Š piljar (644) nadoknadio svu razliku na Bruni Milinkoviću (585).Denis je i danas potvrdio da se nalazi u vrhunskoj formi, te da uz Damira Fučkara donosi prevagu nad bilo kojim protivničkim igračem. 
Isto tako raduje i povratak u formu Zlatka Filipančića što je sjajno za nastavak prvenstva. Danas iako nije osvojio poen za ekipu svojom je borbenošću svoj zaostatak za Uzelcem je sveo na svega 7 čunjeva što je bilo dovoljno za pozitivan rezultat prije zadnjeg bloka.
Konačni rezultat nakon drugog bloka bio je 2:2 u setovima i prednost od 2 čunja na našoj strani.
Zadnji blok igrača donio je dvoboje između Lovre Benčevića (423 u 90 hitaca) i sjajnog Luke Bolanče (615) te Damira Fučkara (645) i Š½eljka Milinkovića (605). Na prvi pogled prema parovima utakmica je trebala biti relativno lako privedena kraju od naše strane. No kako u sportu obično biva netko od sudionika se uvijek pobrine za pokoje iznenađenje. Večeras je to svakako bio sjajan početak Luke Bolanče (330 u prvih 60 hitaca) koji je uz odlično pariranje Milinkovića (297) Fučkaru (316) donio prednost gostima od 17 čunjeva nakon 2 seta.U trećem setu gosti podižu svoju ukupnu prednost za još jedan čunj i tada domačini vuku potez koji je prelomio utakmicu.Umjesto Lovre Benčevića u igru ulazi Miroslav Kovač koji sjajno asistira Damiru Fučkaru u slamanju otpora gostiju. Damir, koji je i do tada igrao odlično, dodatno podiže igru (112+59=171) i usprkos sjajnom Milinkoviću (100+63=163) u pune smanjuje zaostatak na 7 čunjeva (Miro je bio u egalu sa Lukom). U čišćenju prava drama gdje se ipak vidjelo iskustvo Mire Kovača u odnosu na Bolanču. Miro je očistio 61 čunj (16 više od Bolanče) što je uz Fučkarovih 59 čišćenja bilo dovoljno za 6 čunjeva viška. 

Video: A.Kovač, A.Kovač 2.dio,  D.Funda, Filipanči抠piljar,  Š piljar 2.dio,  Benčević, Benčević, FučkarFučkar 2.dio  

Ostali mediji: SportnetZadarski list, e-zadar

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2