Poraz u Novskoj

Na gostovanju u Novskoj kod istimenog domačina, nakon 4 uzastopne pobjede, upisali smo i prvi poraz ove sezone. Cijela utakmica protekla je u vrlo izjednačenoj igri, u kojoj je nakraju odlučio posljednji set kojeg su domačini bolje odigrali i zasluženo upisali dva boda. Konačni zbroj čunjeva 3509:3472 sugerira da se igralo loše, što je donekle i točno, no teško se oteti dojmu da su igrači oba kluba vodili veću borbu sa neispravnim daskama položnicama nego sa suparničkim igračima. Obje ekipe u svom sastavu imaju igrače koji bi na svakoj drugoj kuglani lakoćom igrali na rezultatima barem 100 čunjeva veće od subotnjeg.
No krenimo redom.
Prvi blok igrača donio je vrlo zanimljive duele između Darka Zovka i Danijela Funda te Branka Grandića i Zlatka Filipančića.
Oba para bila su vrlo izjednačena i na kraju su o pobjednicima odlučivale nijanse. Filipančić (580) je uspio dobiti Grandića (574) na razliku čunjeva, dok Funda (586) u posljednjem setu nije uspio sačuvati stečenu prednost od 4 čunja. Spretniji i sretniji bio je Zovko (601).


Na kraju 1.bloka rezultat je bio 1:1 i +9 čunjeva za domaćina.
U drugom bloku Miroslav Kovač (576) je uspio dobiti debitanta u prvoj ligi Daria Dudu (551).
Andrej Kovač (575) nije uspio parirati vrlo raspoloženom Mati Stjepanoviću (618). Tako da je prije zadnjeg bloka igrača rezultat bio 2:2 u poenima sa prednošću domačina od 27 čunjeva.


U posljednjem bloku, po našem običaju, prava drama. Barišić sjajno otvara (172) protiv Š piljar (136) i pokriva loš početak Poleta (126) protiv Fučkara (151).


U drugom setu se Š piljar budi (150), no Fučkar gubi set (131) pa je razlika iznosila 48 čunjeva za Novsku.
Treći set Fučkar igra sjajno (178) i uz vrlo dobru Š piljarovu igru (141) spuštaju razliku na svega 3 čunja za domačine.
Na našu žalost nismo izdržali u istom tempu i posljednji set. Ključno je bilo prvih nekoliko hitaca u pune Fučkar 6 hitaca 25 čunjeva, tako da su domačini prije čišćenja imali prednost od 7 čunjeva. Tako da je na kraju odlučivala sreća kod pogođenih lohova te su tako bodovi zasluženo ostali u Novskoj.
Nažalost brojnih navijača, subotnji derbi kola igran je na objektu čije daske položnice sigurno u ovakvom stanju nebi dobile potrebnu licencu za odigravanje prvoligaških utakmice.
Badava nam odluke da se utakmice prve i druge lige igraju na pločama kada nikoga u HKS-u nije briga u kakvom su stanju kuglane koje ploče imaju već nekoliko godina.
Ovakvih će slučajeva u budućnosti biti sve više i više jer su daske položnice "potrošni materijal" i potrebno ih je mijenjati svakih 3-5 godina. A što znači ispravna daska položnica vjerojatno je svakome jasno.
Na kraju ostaje oštećena publika koja je umjesto vrhunskog kuglanja u subotu gledala ispod prosječnu predstavu.
I na kraju o navijačima. Kuglačka publika u Novskoj je prepoznala subotnju utakmicu kao derbi i priliku da uživa u kuglanju i pritom bodri svoje igrače. Prepuna kuglana u Novskoj je to u velikoj večini tijekom cijele utakmice i radila, ali ipak treba spomenuti nekolicinu divljaka koji sa kuglanjem i kuglačkim navijanjem nemaju apsolutno nikakve veze. Iako oni nisu utjecali na konačni ishod utakmice zasmetala nas je činjenica da je predstavnik domačina, na našu zamolbu, odbio pozvati te pojedince na fer i sportsko navijanje.

Video:
Š piljar 1
Š piljar 2
Fučkar 1
Fučkar 2
Kovač Miroslav 1
Kovač Miroslav 2
Funda Danijel 1
Funda Danijel 2
Filipančić Zlatko 1
Filipančić Zlatko 2
Kovač Andrej 1
Kovač Andrej 2

Ostali mediji:
Sportnet
E-Zadar
Zadarski list

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2