Maksimalna pobjeda u Bjelovaru

U 3. kolu 1. HKL gostovali smo u Bjelovaru kod istoimenog domaćina i opravdali ulogu favorita. Na kuglani koja je poprilično slična našoj, gdje smo proteklih godina igrali dosta dobro, neočekivano lako uknjižili smo dva vrijedna boda uz maksimalan rezultat od 8:0. Ova pobjeda nam je donijela, uz kiks Grmoščice kod kuće, i prvo mjesto na prvenstvenoj tablici.Domaćin je samo prvih 60 hitaca držao utakmicu u egalu i to prije svega zahvaljujući lošoj igri Mire Kovača (588) u pune. Kada je Miro posložio igru sva neizvjesnost je nestala. Lovro Benčević (593) je i danas potvrdio da se nalazi u odličnoj formi i da je postao pravi specijalist za najbolje protivničke igrače (Bulka, Bogdanović i danas Mrkonjić - Brna se istina uspio spasiti u zadnji čas). Lovro šteta za opuštanje u zadnjem setu.Sa 2:0 i prednošću od 30 čunjeva ušlo se u drugi blok.
Andrej Kovač i Denis Š piljar rutinski su odradili "posao" i povečali prednost na 4:0 i 121 čunj. Andrej je danas osvojio prvi poen za KK "Zaprešić" za što, uz naravno vrlo dobrih 601 čunj, svakako zaslužuje čestitke. Denisu Š piljaru je 585 bilo dovoljno za rutinsku pobjedu nad mladim Jagićem koji nije ponovio igru od prije dva dana sa kuglane Lokomotiva. Izgleda da mu utakmice za Medveščak 1958 na teškim kuglanama bolje leže.
Treći blok bio je lišen neizvjesnosti oko konačnog rezultata ali su zato Damir Fučkar i Zlatko Filipančić oduševili publiku sjajnim nastupom. Damir je sa konačnih 664 ponio epitet igrača utakmice i cijelog kola. Sjajno mu je asistirao Zlatko Filipančić sa 618 čunjeva koji se na vrijeme vraća u formu za predstojeće teške utakmice. Očito mu više leži trening u Zaprešiću nego u Splitu.
Danas smo, osim za bodove i prvo mjesto na tablici, igrali i za Danijela Fundu kojeg je nažalost viroza prikovala za krevet. Nadamo se da je ova uvjerljiva pobjeda smanjila temperaturu.
Isprika ekipi koja nas je pratila uživo na jednosatnom prekidu u objavi rezultata. Kriv je mobilni operater. 
Isto tako zahvaljujemo svima koji su nazvali i čestitali na pobjedi (posebno Mulkiju). Mi ćemo davati sve od sebe da vas razveselimo, a vi i dalje budite uz nas.
Već za dva tjedna je na redu novi derbi. U goste nam dolazi drugoplasirana ekipa Grmoščice, koja će pokušati nadoknaditi neplanirano izgubljeni bod. 

Ostali mediji: Zaprešić-online, Sportnet


Video:Miroslav Kovač; Andrej Kovač; Zlatko Filipančić; Damir Fučkar

Tablica
1 ZAPREŠIĆ 35
2 ZADAR 28
3 MERTOJAK 26
4 OSIJEK 16
5 POŠTAR 16
6 GRMOŠČICA 16
7 VELEBIT 15
8 ĐURĐENOVAC 14
9 MEDVEŠČAK 1958 12
10 ŽELJEZNIČAR ČK 2